En zij dan?

Aan de slag

Demo behandeling

Ook deze mensen kunnen profiteren van een behandeling bij Cannabisdebaas.nl:

Robert, 25 jaar
Robert werk bij een bouwbedrijf. De laatste tijd gaat het steeds minder goed op het werk. Hij kan zich minder goed concentreren en vaak komt hij te laat op zijn werk. Doordat hij wat vergeetachtig is, laat hij veel werk liggen. Er sluipen ook foutjes in zijn werk. Zijn werkgever heeft hem aangesproken op zijn slechte prestaties.
Robert heeft aan zijn direct leidinggevende opgebiecht dat hij sinds de afgelopen twee jaar steeds meer is gaan blowen. Hij is begonnen met blowen op zijn 15e. Hij zegt dat hij dit toen af en toe deed. Maar toen twee jaar geleden zijn relatie na vier jaar werd verbroken, begon hij steeds meer te blowen.
Sinds een halfjaar ligt de hoeveelheid op zo’n zes joints per dag. ’s Ochtends rookt hij de eerste. En indien mogelijk sluipt hij tijdens de pauze er tussenuit om op een onbewaakte plek snel wat te blowen. Gelijk na werktijd blowt hij de volgende en dat gaat zo de hele avond door. Hij zegt dat hij hierdoor niet aan problemen hoeft te denken. De tijd staat dan even stil en hij hoeft zich niet te vervelen. Als nadelen noemt hij dat hij zich slecht kan concentreren, dat hij vergeetachtig wordt en last krijgt van eenzaamheid.
Zijn leidinggevende wil hem een kans geven, maar dan moet hij direct hulp zoeken om te kunnen stoppen met blowen.

Esther, 35 jaar
Esther is sinds 9 jaar getrouwd. Ze heeft een kind van 7 jaar oud. Zij werkt als receptioniste bij een groot computerbedrijf.
Het gaat de laatste tijd niet goed met haar. Op het werk heeft ze last van stress en ze reageert steeds vaker bot en kwaad op haar kind. Met haar partner heeft ze vaak ruzie. Beiden reageren ze de stress die ze ervaren op het werk op elkaar af.
Sinds haar puberteit blowt Esther af en toe. Soms alleen, soms met haar vriendinnen. Ook in haar volwassen leeftijd heeft ze het blowen nooit helemaal stopgezet. Maar toen haar moeder vorig jaar overleed, begin Esther steeds vaker te blowen. Het laatste halfjaar blowt ze iedere avond zo’n twee of meer joints.
Haar partner heeft haar meerdere malen erop aangesproken, maar die gesprekken eindigen vaak in ruzie. Esther heeft sindsdien ook veel last van depressieve buien. Cannabis helpt haar die gevoelens te onderdrukken. Maar aan de andere kant weet zij inmiddels dat die gevoelens niet weg zullen gaan zolang ze deze weg blowt. 

Erik, 22 jaar
Erik is student aan de universiteit. Hij woont in een studentenhuis. Na een lange dag studeren en werken bij een callcenter wil hij zich thuis lekker kunnen ontspannen. Via een huisgenoot is hij in aanraking gekomen met wiet. Hij merkte al snel dat hij zich goed kan ontspannen als hij geblowd heeft. Nu blowt hij elke avond alleen op zijn kamer. Ook ’s weekends tijdens feestjes in zijn studentenhuis blowt hij vaak met anderen. Tijdens een feestje begint hij vaak met bier drinken. Later op de avond rookt hij zijn eerste joint. Laatst is hem dit slecht bevallen. Hij had toen een bad trip. Hij werd erg angstig zonder aanwijsbare reden en hij dacht dat iedereen naar hem keek en uitlachte, terwijl dat niet zo was. Zijn huisgenoten begrepen niet wat er aan de hand was en hadden geen idee wat ze konden doen.
Erik heeft sindsdien wel vaker last van deze verschijnselen als hij geblowd heeft, maar het lukt hem niet te stoppen met blowen; ‘Ik weet niet hoe ik me anders nog moet ontspannen. Ik heb erg veel last van stress en onrust als ik niet blow’. Toch wil Erik het liefst helemaal stoppen met blowen.

René, 45 jaar
René woont alleen, hij is nooit getrouwd geweest. Zo nu en dan heeft hij een korte relatie. Hij heeft geen kinderen.
René heeft ADHD. Hij is druk, onrustig en kan zich moeilijk concentreren. Hij voelt zich onbegrepen door zijn omgeving. Na een dag hard werken gaat hij langs de coffeeshop en blowt dan thuis tot 3 joints. Dit doet hij vanaf zijn 20e al dagelijks. Hij merkt dat hij cannabis nodig heeft om in slaap te kunnen komen. Hij gebruikt geen medicijnen wegens ADHD, dat is hem vroeger slecht bevallen. Door te blowen wordt hij erg rustig en dit vindt hij prettig.
Een vriend van hem probeert hem te steunen en heeft gezegd dat hij zich zorgen maakt om zijn wietgebruik. René begrijpt dit wel, maar zegt dat hij niet kan functioneren zonder cannabis. Hij zegt: ‘Wiet is mijn medicijn, ik heb het nodig.’ Maar de laatste tijd heeft René veel last van benauwdheid, slijm ophoesten en vergeet hij veel dingen. Op aandringen van een vriend heeft hij besloten de huisarts te bezoeken, omdat hij wat vragen heeft over de effecten van cannabis en omdat hij informatie wil.

Wilt u uw ervaring met de behandeling met anderen delen? Gebruik dan het formulier hieronder om uw verhaal naar ons te sturen.