Over ons

Onderzoek

Demo behandeling

Internetbehandeling is een relatief nieuwe vorm van behandeling, die sterk in opkomst is. De afgelopen jaren zijn er diverse online interventies ontwikkeld voor depressie, angst en alcoholverslaving. In maart 2005 is Tactus Verslavingszorg gestart met de internetbehandeling Alcoholdebaas.nl. De resultaten van het onderzoek naar de uitvoerbaarheid en effectiviteit van deze behandeling zijn erg positief.

In juli 2009 is Tactus Verslavingszorg gestart met de internetbehandeling Cannabisdebaas.nl voor mensen met cannabisproblemen. Wetenschappelijk onderzoek is een vast onderdeel van de behandeling. Sinds de start worden de uitvoerbaarheid en effectiviteit van het programma onderzocht. Ook de ervaringen van deelnemers met de online behandeling worden geƫvalueerd.

Alle deelnemers van Cannabisdebaas.nl vullen op een aantal momenten tijdens de behandeling vragenlijsten in. Met behulp van deze onderzoeksgegevens worden onder andere de kenmerken van de deelnemers en de effecten van de behandeling in kaart gebracht. Ook worden de resultaten van het onderzoek gebruikt om de online behandeling verder te kunnen verbeteren.

De behandelresultaten van het eerste jaar van Cannabisdebaas.nl zijn positief en wijzen erop dat internetbehandeling een effectieve vorm van behandeling kan zijn voor mensen met cannabisproblemen. U kunt de resultaten lezen in onze factsheet.