Stoppen, minderen?

Stoppen als...

Demo behandeling

Medische redenen om te stoppen met blowen
Naar de huisarts?

Medische redenen om te stoppen met blowen

Belangrijke medische redenen om te stoppen met blowen zijn:
  • U heeft psychische of lichamelijke problemen waarop cannabis een slechte invloed heeft.
  • U gebruikt medicijnen die in combinatie met cannabis een vervelende uitwerking kunnen hebben.
  • U heeft vaak paniekaanvallen en last van angsten als uw blowt. U heeft dan mogelijk een verhoogde kans op het krijgen van een psychose of het ontwikkelen van schizofrenie.
  • U bent zwanger.

Natuurlijk zijn er meer goede en belangrijke redenen te bedenken om te stoppen met blowen, maar als één van deze situaties op u van toepassing is, dan is het zeer belangrijk om stoppen met blowen te overwegen.

Naar de huisarts?

Sommige mensen hebben last van angsten en paniekaanvallen door het blowen. Wanneer die gevoelens van angst en paniek erger worden, ook als u nuchter bent en niet meer overgaan, is het verstandig u te melden bij uw huisarts. Dan is er mogelijk sprake van het ontstaan van een psychose. De huisarts kan u onderzoeken en zo nodig verwijzen naar een psychiater die u medicijnen voorschrijft zodat een psychose afgewend of behandeld kan worden.
Lichamelijke klachten die verband houden met ontwenning wanneer u stopt of mindert met blowen, zullen meestal helemaal verdwijnen. Ontwenningsklachten kunnen bijvoorbeeld zijn: onrust, zweten, trillen. Maar mocht u toch last houden van dergelijke klachten wanneer u niet meer blowt, kunt u ervoor kiezen dit te bespreken met uw huisarts.

Wanneer u gaat deelnemen aan de internetbehandeling, kunt u van uw hulpverlener een verwijsbrief voor uw huisarts krijgen die u zelf uit kunt printen. Deze brief kunt u eenvoudig meenemen naar de afspraak bij uw huisarts. De verwijsbrief bevat informatie over internetbehandeling en een medische cannabischecklist voor uw arts.

Wanneer u psychische klachten heeft, dan kan dat te maken hebben met uw cannabisgebruik, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken zijn. Aarzel niet om met vragen of voor advies naar uw huisarts te gaan.