U en cannabis

Wat merkt u?

Demo behandeling


Cannabis zorgt ervoor dat u high of stoned wordt. Dit zijn twee verschillende uitwerkingen van cannabis, maar ze kunnen wel gelijktijdig voorkomen tijdens het gebruik van cannabis.
Wanneer u stoned bent, ervaart u dit lichamelijk. U wordt ontspannen, uw armen en benen voelen zwaar aan (alsof ze van steen zijn).
Wanneer u high bent, ervaart u dat psychisch. De stemming waarin u verkeert wordt versterkt. Maar ook kunt u gaan hallucineren of wanen krijgen. Het onder invloed zijn van het geestverruimende effect van cannabis noemt men high.
Of u meer stoned of juist meer high wordt van cannabis heeft verschillende oorzaken. Dat ligt enerzijds aan uw persoonlijke gevoeligheid. Anderzijds heeft het te maken met de verhouding van de werkzame stoffen in cannabis: THC en cannabidiol (CBD). Die verhouding verschilt per cannabissoort en per teelt kan die verhouding van dezelfde soort ook weer anders zijn. Het precieze effect van cannabis is dus lastig te voorspellen.
Wanneer u cannabis samen met tabak rookt, zult u eerder en meer stoned worden dan als u het niet met tabak mengt. Tabak vernauwt de bloedvaten terwijl cannabis de bloedvaten juist verwijdt. Doordat de bloedvaten vernauwen zult u meer stoned worden. Als u cannabis zonder tabak gebruikt, verwijden de bloedvaten en krijgt u meer een high gevoel.
Als u cannabis rookt, dan werkt het al na enkele minuten en het effect neemt af na twee of drie uur. Bij het eten van cannabis, zoals spacecake, duurt het langer voor het effect voelbaar is en houdt het effect langer aan.