Andere hulp

Test uzelf

Demo behandeling

Wilt u een informatieve test doen met betrekking tot uw cannabisgebruik? Maak dan de zelftest hieronder. Deze test geeft een advies-op-maat en is bedoeld voor mensen die regelmatig cannabis gebruiken en hun cannabisgebruik willen analyseren. Na het invullen van een vragenlijst krijgt u informatie over uw gewoonte en over de effecten van uw manier van cannabisgebruik. Dit kan u helpen bij het maken van een keuze. U vindt hier geen direct advies over of u zou moeten stoppen of minderen.

Belangrijk: deze zelftest is ontwikkeld om een beeld te schetsen van uw gebruik. Het advies dat u in deze test krijgt is niet volledig. Een hulpverlener kan een betere inschatting maken van uw situatie en daarin een advies op maat geven. In geval van ernstige klachten raadpleeg dan zo spoedig mogelijk uw eigen of een vervangende (huis)arts.

1
Leeftijd
3
Opleidingsniveau

4
Hoe vaak gebruikt u cannabis?5
Wanneer gebruikt u meestal cannabis? (U kunt meerdere antwoorden aanklikken)


6
Combineert u cannabis wel eens met andere drugs of alcohol?


7
Wat zijn voor u de belangrijkste redenen om cannabis te gebruiken? Klik hieronder maximaal drie redenen aan die het meest op u van toepassing zijn.8
Gebruikt u cannabis meestal alleen of met anderen?

9
Hoe vaak heeft u zich het afgelopen jaar zorgen gemaakt over uw cannabisgebruik?
10
Heeft u in het afgelopen jaar gemerkt dat u veel meer cannabis nodig begon te hebben om hetzelfde effect te bereiken?

11
Heeft u in het afgelopen jaar de wens gehad om te stoppen of minderen met cannabis?

12
Vindt u dat het gebruik, het verkrijgen of het ontnuchteren van wiet en/of hasj in het afgelopen jaar veel tijd in beslag heeft genomen?
13
Heeft u in het afgelopen jaar vaak meer of langer cannabis gebruikt dan u van plan was?

14
Voelde u zich in het afgelopen jaar ziek of niet goed bij het stoppen of minderen met cannabis?

15
Bent u in het afgelopen jaar doorgegaan met cannabisgebruik terwijl u wist dat u er gezondheidsproblemen (zoals vergeetachtigheid, benauwdheid, problemen aan de luchtwegen), psychische of emotionele problemen door kreeg?
16
Bent u in het afgelopen jaar gestopt met sport, school, werk of omgaan met vrienden en familie, of heeft u dit erg verminderd, om cannabis te kunnen verkrijgen of gebruiken?
17
Heeft het gebruik van cannabis u in het afgelopen jaar belemmerd in uw werkzaamheden op school, in uw baan of thuis?
18
Heeft u in het afgelopen jaar wel eens cannabis gebruikt in situaties waarin u gewond kon raken, zoals autorijden, brommer rijden, het bedienen van een machine of iets dergelijks?
19
Heeft u in het afgelopen jaar wel eens problemen gehad met de politie door cannabisgebruik?
20
Ging u in het afgelopen jaar door met cannabisgebruik terwijl u wist dat u er problemen door kreeg met uw familie, vrienden, op uw werk of op school?
21
De resultaten van deze test worden gebruikt voor onderzoek. Heeft u deze test serieus en voor uzelf ingevuld?