Andere hulp

Hulp en informatie

Demo behandeling

Hulp bij Tactus Verslavingszorg
Hulp bij andere instellingen voor verslavingszorg
Zelfhulp
De drugsinfolijn
Hulp bij andere problemen

Hulp bij Tactus Verslavingszorg

Tactus Verslavingszorg biedt informatie, advies en behandeling aan mensen die verslaafd zijn of dreigen te raken aan gokken, alcohol, drugs, medicijnen of mensen met eetproblemen. Ook bieden wij aan mensen uit de directe omgeving van deze personen, zoals partner en familieleden, advies, informatie en behandeling. Tactus Verslavingszorg biedt tevens voorlichting en consultatie aan personen uit het netwerk rondom mensen met verslavingsproblemen, zoals school, werkgever en hulpverleners.

Woont u in Overijssel, Flevoland of het gebied van de stedendriehoek Zutphen, Apeldoorn, Deventer, dan valt u onder het werkgebied van Tactus Verslavingszorg. Dat betekent dat u voor een afspraak contact kunt opnemen met één van onze locaties. De adresgegevens kunt u vinden op de website van Tactus.
Woont u buiten het werkgebied van Tactus en wilt u een afspraak voor een gesprek, kijk dan bij de informatie over andere zorginstellingen.

Meer informatie over Tactus Verslavingszorg en onze diensten vindt u op onze website

Andere instellingen voor verslavingszorg

Wilt u voor hulp of behandeling een instelling voor verslavingszorg of CAD bezoeken? Dan kunt u contact opnemen met een instelling bij u in de buurt.

In Zuid-Holland kunt u terecht bij:
Bouman GGZ
Parnassia

In Noord-Holland kunt u terecht bij
De Brijderstichting
De Jellinek

In Utrecht kunt u terecht bij
Victas

In Gelderland kunt u terecht bij
Iriszorg
Tactus Verslavingszorg (Oost Gelderland)

In Overijssel kunt u terecht bij
Tactus Verslavingszorg

In Flevoland kunt u terecht bij
Amethist verslavingszorg

In Drente, Friesland en Groningen kunt u terecht bij
Verslavingszorg Noord Nederland

In Brabant kunt u terecht bij
Novadic & Kentron

In Limburg kunt u terecht bij
Mondriaan Zorggroep
GGZ Noord en Midden Limburg

In Zeeland kunt u terecht bij
Emergis 

Zelfhulp

 • Watwiljijmetwiet.nl: dit is een zelfhulpwebsite voor jongeren die zich zorgen maken om hun cannabisgebruik. Op deze site is veel informatie te vinden en kunnen jongeren, zonder tussenkomst van een hulpverlener, een aantal zelfhulponderdelen doorlopen om te leren hoe ze kunnen minderen of stoppen met cannabisgebruik. Kijk op de website www.watwiljijmetwiet.nl.
 • Nar-Anon: Dit is een zelfhulpgroep voor familieleden van mensen met verslavingsproblemen. Kijk voor informatie over deze groep op www.nar-anon.nl.
 • Marijuana Anonymous – The Netherlands: Dit zijn zelfhulpgroepen voor mensen die afhankelijk zijn van cannabis. Kijk op hun website voor meer informatie, het is een Engelstalige site: www.marijuana-anonymous.nl.
 • INTACT: Zelfhulpgroepen voor verslaafden en hun naasten. INTACT werkt nauw samen met Tactus Verslavingszorg.
  0570-50 01 32 (ma – vrij van 10.00 – 16.00 uur) of mail naar intact@tactus.nl.
  Doel van de deelnemers is stoppen met gebruik of minder middelen gebruiken. De groepen en vrijwillige zelfhulpverleners van INTACT dienen ook als aanspreekpunt voor verslaafden en hun naasten. Als ambulante of klinische behandeling gewenst is, kan INTACT desgewenst begeleidend actief worden.
 • Kopstoring: Dit is een website voor jongeren die ouders hebben met psychische problemen. Er is veel informatie te vinden voor, over en door jongeren van ouders met psychische problemen. Kijk op deze website www.kopstoring.nl.
 • Drankjewel.nl: Dit is een informatieve website voor jongeren en volwassenen met ouders met een alcoholprobleem. Kijk op www.drankjewel.nl.

De drugsinfolijn

De Drugsinfolijn geeft betrouwbare informatie over drugs en druggebruik. Voor uzelf of wanneer u zich zorgen maakt over iemand anders. Tel drugsinfolijn: 0900-1995 (0,10 € p/min).


Hulp bij andere problemen

Zoekt u hulp bij andere problemen? Neem dan contact op met uw huisarts en overleg welke hulp het beste bij uw past.


Face to face

 • U kunt voor hulp bij andere problemen terecht bij een instelling voor Algemeen Maatschappelijk Werk bij u in de buurt. Hulp is gratis en u heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig.
 • Of bij een RIAGG (Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg) bij u in de buurt. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig en moet u in een enkel geval een eigen bijdrage betalen.

Internetbehandeling